keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Juhannuksen grilliherkkuja

Että voivat viikot vieriä lähes huomaamatta ohitse. Kiirettä on pitänyt. Ajattelin nyt nopeasti kirjoittaa muutaman sanan juhannuksen herkutteluista. Tällä kertaa kävi niin, että mieli ja silmät söivät enemmän kuin suu ja suunnitelmat osoittautuivat liian suuriksi. Ruokaa tuli siis kannettua mökiltä takaisin kaupunkiin. Jotain herkkuja onneksi sain toteutettuakin.

Mansikka-halloumisalaatti

frisee- tm. rapsakkaa salaattia
romainea
rucolaa
mansikoita lohkottuna
grillattuja halloumiviipaleita
muutama mintun lehti
balsamicoa
oliiviöljyä
mustapippuria (ja suolaa)

Tee salaateista peti. Ripottele päälle mansikkalohkot. Mausta balsamicolla, oliiviöljyllä, mustapippurilla, (suolalla) ja mintun lehdillä. Asettele päälle grillatut halloumi-palat. Tarjoa esim. grillatun kanan kanssa, kuten minä tein. Sopii mahtavasti myös alkusalaatiksi sellaisenaan. Herkkua myös ilman juustoa. Ja voisin kuvitella tämän maistuvan myös feta-juuston kanssa. Täytyykin kokeilla seuraavalla kerralla.



Lammaspihvit ja pitaleivät

lampaan jauhelihaa
paprikajauhetta
cayennepippuria
valkosipulijauhetta
inkivääriä
kanelia
kurkumaa
jeeraa (juustokuminaa)
mustapippuria
suolaa

Mausta jauheliha oman makusi mukaan. Mielestäni mausteita saa olla melko paljon. Tarkoitus ei tietenkään ole peittää lampaan omaa makua. Lihan maku on kuitenkin sen verran voimakas, että mausteet eivät kovin herkästi sitä peitä. Anna lihan maustua vähintään muutama tunti. Muotoile pihveiksi ja grillaa. (Pihvit kannattaa litistää niin ohueksi kuin mahdollista, koska kypsyessään ne menevät kasaan ja paksunevat huomattavasti.)


Pihvit ja lisukevarras tirisemässä grillissä

Tarjoa pitaleivän välissä. Pihvien lisäksi täytteeksi sopii esim. salaatti, tsatsiki, grillattu paprika ja muutama palanen fetaa. (Kuvassa samaiset pitaleivät grillatun broilerin rintfaileen kanssa. Tämä osoittautui myös erittäin hyväksi setiksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti