keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Akoho sy voanio (Kanaa kookosmaidossa)


Ei minussa ruokakuvaajan vikaa taida olla :)

Tämä ohje on peräisin Madagaskarin saarelta. Versio, jonka mukaan minä ruoan tällä kertaa valmistin, on peräisin Roderick Dixonin Afrikkalainen keittokirja - kirjasta. Kyseinen keittokirja kuuluu suosikkeihini. Siinä on monia huonoja puolia. Kuvia ei esimerkiksi ole lainkaan. Ohjeissa on todella paljon pieniä virheitä: ainesosaluettelossa mainittuja aineita ei valmistusohjeissa ole mainittu lainkaa, tai toisinpäin jne. Toisinaan kokemattomampi kokki tarvitsisi myös tarkennusta mm. lihojen osalta (mitä ruhon osaa kannattaisi käyttää) tai mausteiden/nesteiden määrän osalta jne. MUTTA kaikesta tästä huolimatta kirja kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Siinä on lähes tuhat ohjetta ja siitä saa melko hyvän kuvan maanosan keittiöistä. Ja tietääkseni suomeksi ei juuri Afrikan keittiöitä käsittelevieä kirjoja ole (poislukien muutama Pohjois-Afrikan maa tietysti).

Ja nyt kyseiseen ohjeeseen. Minä tein hieman pienemmän erän, joten mukailin hitusen ohjeen määriä. Näin sen tein:

400g broileria paloiteltuna
1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
chilijauhetta
2 sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna (ensi kerralla laitan enemmän)
2 tomaattia pilkottuna
n.1tl jauhettua inkivääriä (tai tuoretta)
2dl kookosmaitoa (alkuperäisessä ohjeessa kookosmaidon määrä suhteessa kanan määrään oli huomattavasti pienempi)

Laita kana, suola, pippuri ja sitruunamehu kulhoom maustumaan tunniksi. Kuullosta sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää kanat. Paista lähes kypsäksi. Lisää inkivääri, chili ja tomaatit. Sekoita ja keitä hetki. Lisää kookosmaito. Keitä alhaisella lämmöllä, kunnes kanat ovat kypsiä ja kastike halutun paksuista. Itse laiton kookosmaitoa enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa oli suositettu. Tarjoile riisipetillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti