Juuri uunista tulleena |
Siis näin:
1 kukkakaali paloina (mitä pienempinä, sen nopeammin kypsyvät)
5dl tomaattimehua (myös tomaattimurska + pieni vesitilkka varmasti kävisi)
1/4tl muskottia (laitoin varmaan tuplaten)
1/4tl kanelia (taas tuplasti)
1/2tl cayennepippuria (ja saman kaavan mukaan, kunnolla makua)
500g naudan jauhelihaa (tai 400g, ensikerralla aion laittaa naudanpaistijauhelihaa, jota yleensä käytän)
suolaa ja pippuria
Ohjeen mukaan kukkakaalia kuullotettiin pari minuuttia kattilassa. Tein näin, mutta ensi kerralla aion jättää tuon väliin. Ruskista jauheliha. Mausta. Kaada sekaan 2 1/2dl tomaattimehua ja keittele muutama minuutti. Laita uunivuokaan vuorotellen kukkakaaleja ja jauhelihaa. Päälimmäisenä tulisi olla kukkakaaleja. Paista uunissa 20-30 min. Minä kyllä pidin vuokaani 40-45min. ja kukkakaalit olivat silti erittäinkin al dente. Eli jos tuon kuullotusvaiheen jättää väliin, vuokaa voi varmasti pitää uunissa 50-60min. Riippuen tietysti kuinka pehmeäksi kukkakaalit haluaa saada. NAM! Jokaisella on tietysti oma makunsa, mutta minuun tämä upposi. Helppoa, kevyttä (muutamilla pikkumuutoksilla) ja kunnolla kun maustaa, todella maukasta! Myös lampaanliha toimii varmasti erittäin hyvin. Ja jos ei ole kukkakaalifriikki, voisi sen sekaan varmaan laittaa perunan palasia. Ja minusta sipulin ja valkosipulin käyttö ei juuri koskaan voi olla kovin suuri virhe, eli miksei niitäkin lihan sekaan jos maistuu.
Ja lautaselle lapattuna |
Tämäkin näyttää ja kuulostaa ihanalta!
VastaaPoistaTämä tosiaan oli herkullista. Pitääkin tehdä pian uusiksi! :)
VastaaPoista