tiistai 21. elokuuta 2012

Raspberry & goat cheese swirl brownies ( Vadelma-vuohenjuustobrowniet)



Löysin tämän älyttömän ihanan ohjeen Love and Lemons-blogista jo jonkin aikaa sitten ja olen vain odottanut sopivaa hetkeä testata sitä. Taannoinen piknikkimme tuntui juuri sopivalta tilaisuudelta. Yritin noudattaa alkuperäistä ohjetta melko tarkasti. Muutamia pieniä muutoksia tein raaka-aineisiin ja yksikkömuunnoksista johtuen määrät eivät ole aivan  tismalleen samat. Maku oli todella hyvä, mutta rakenteessa on vielä viilaamista. Ehkä muutaman kerran jälkeen löydän sen täydellisen ohjeen ja lisään tähän tarvittavat korjaukset. Herkku sai nytkin kehuja, mutta omaan makuuni se oli liian tiivis sekä tuhti ja lisäksi todella vaikea leikata paloiksi. Jos sen olisi tarjonnut suoraan vuoasta, josta jokainen olisi voinut leikata lohkon itselleen, olisi se mahdollisesti toiminut hieman paremmin. Tein annoksen kaksinkertaisena, koska syöjiä oli useita. Käytä mieluiten suorakaiteen mallista vuokaa, jos haluat leikata browniet pieniksi neliöiksi. Näin jälkikäteen mietittynä, epäilen, etten ehkä muistanut tuplata kaikkien aineiden (kananmunien) määrää ja ainakaan en jaksanut vaahdottaa kananmunia kunnolla. Luulisin, että tästä tupla-annoksesta riittäisi uuninpannulliseen, mikäli haluaa brownieista melko ohuita.

Näin minun piti tehdä:

280g tummaa suklaata
1,5dl sulatettua voita
1,2dl maitoa
3,5dl ruokosokeria (alkup. ohjeessa oli vaahterasiirappia, mutta minulta se loppui kesken)
1tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2 1/3dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa

n.230g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
n.115g  vuohenmaidosta tehtyä tuorejuustoa (huoneenlämp.)
2rkl voita (huoneenlämp.)
4rkl vaahterasiirappia
1/2tl vaniljasokeria

n.5dl vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)

1. Jos käytät pakastevadelmia, nosta ne pöydälle sulamaan.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (esim. Fazerin suklaat soveluvat erinomaisesti mikrossa sulatettaviksi. Katso pakkauksesta sulatusohje.) Sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita viimeisenä joukkoon maito. Anna jäähtyä.
3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola
4. Vatkaa kananmunista ja sokerista vaahto. Jos käytät vaahterasiirappia, lisää se ja vaniljasokeri suklaaseokseen ja vatkaa vain kananmunat.
5. Lisää jäähtyneeseen suklaaseokseen kananmunat ja kuivat aineet. Sekoita varovasti yhteen.
6. Vatkaa yhteen tuorejuustot, voi, vaahterasiirappi ja vaniljasokeri.
7. Kaada suklaaseos voideltuun vuokaan/leivinpaperilla vuorattuun uuninpannuun. Lusikoi tämän päälle tuorejuustoseos. Lisää viimeisenä hieman murskatut vadelmat mehuineen. Tee veitsellä tm. kierteitä brownien pintaan. Paista 175C:ssa n.25-30min riippuen brownien koosta ja paksuudesta.
8. Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti