tiistai 21. elokuuta 2012

Päärynä-gorgonzolapizza

Uunista juuri tullut pizza 


Kesäni on ollut kiireinen. Ensin töiden takia ja sitten lomailun. Nyt on aika taas palata pikkuhiljaa arkeen ja samalla yrittää elvyttää bloggailua. Josko se tästä taas lähtisi. Järjestimme jokin aika sitten entisten ja nykyisten, kynnelle kykenevien, työkavereiden kanssa kesäpiknikin. Luonnollisesti ilma oli epävakainen ja piknik siirtyi sisätiloihin. Tästä huolimatta päivä oli erittäin onnistunut. Ruoka oli hyvää ja sitä oli liikaa, juomaa samaten. Itse valmistin noihin syöminkeihin epäonnistuneen couscousin, päärynäpizzaa ja vadelma-vuohenjuustobrownieita.
Muutama vuosi sitten söin äitini luona tapastyyppisten herkkujen kanssa aivan mielettömän hyvää päärynäpizzaa, jota mieleni teki valmistaa piknikille. Muistaakseni ohje oli Anna Bergenströmin kirjoista. Tuohon hätään en kuitenkaan ohjetta saanut käsiini, joten piti soveltaa. En ole vielä onnistunut löytämään sitä täydellistä pizzapohjan ohjetta. Tällä kertaa kokeilin Pastanjauhantaa-blogista löytämääni ohjetta, joka osoittautui varsin oivalliseksi ihan perus sähköuunissakin tehtynä.

Pohjaan siis tuli:

350g vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
2 1/4dl lämmintä vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon vesi ja öljy.
3. Sekoita ja vaivaa kunnolla (käsin kymmenisen minuuttia).
4. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Minä kohotin tuon lämpimässä vesihauteessa, kiire kun oli.
5. Vaivaa kohonnutta taikinaa vielä hetki. Jaa kahteen osaan, jos haluat suuria pizzoja, kuten tässä. Kolmeen tai useampaan osaan, jos mielit pienempiä pizzoja.
6. Kauli leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi, ehkä noin pari milliä.
7. Täytä. Minä hienonsin morttelissa kuivattua timjamia, sekoitin sen oliiviöljyyn ja voitelin tällä pizzapohjat. Sitten ladoin pohjille ohuita päärynäviipaleita. Päälle ripottelin murustettua gorgonzolaa ja hieman hienonnettuja saksanpähkinöitä. Viimeiseksi valutin koko komeuden päälle hieman juoksevaa hunajaa.
8. Paista pizzat mahdollisimman kuumassa uunissa, kunnes pohja on kypsä ja pizza on saanut hieman väriä.
9. Tarjoa jäähtyneenä, palasiksi leikattuna tai pikkupizzoina.




Uuniin menossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti