tiistai 24. kesäkuuta 2014

"Melkein kasvisvartaat"

Ensimmäinen kesäkurpitsani

Olen aloittanut parvekepuutarhani sadonkorjuun riemunsekaisin tuntein. Olen saanut jo kokonaista neljä pientä, kaunista kesäkurpitsaa! Ensimmäinen päätyi vartaisiin ja juhannuksena grilliin. Vartaista unohdin ottaa kuvan, mutta tein "melkein kasvisvartaat", joihin laitoin kuutioitua kesäkurpitsaa, halloumia ja punaista paprikaa, kirsikkatomaatteja ja pekoniin käärittyjä pieniä herkkusieniä. Jos siis pekonit jättää pois, saa vegeversion. Annoin kasvisten maustua about puoli tuntia marinadissa, joka sisälsi: oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, soijaa, hunajaa, suolaa, mustapippuria, tuoretta timjamia, hieman chipotlejauhetta ja juustokuminaa. Puisten varrastikkujen annoin liota kylmässä vedessä muutaman tunnin. Pujottelin kasvikset ja muut vuorotellen tikkuihin, ladoin vartaat suureen muovirasiaan ja valutin vielä päälle lopun marinadin. Näin vartaat matkasivat juhannusruuhkassa mökille eli varsinainen kypsennys kaasugrillissä tapahtui vasta tunteja myöhemmin. Lopputulos oli mahtavan herkullinen. Toki siihen saattoi osaltaan vaikuttaa myös se, että kuukausien odottamisen jälkeen oltiin taas rakkaan ystävän mökin terassilla hytisemässä ja kesälomakin oli juuri alkanut. Tällä kertaa vartaat popsittiin ilman lisukkeita, mutta esim uudet perunat, salaatti ja tsatsiki eivät koskaan ole huono idea.

Kasvikset marinoitumassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti