tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesäkurpitsacupcaket (Courgette cupcakes)

Kesäkurpitsakuppikakku


Miettiessäni mitä tehdä ensimmäisistä kesäkurpitsoistani, päädyin muffinsseihin, koska O:n tytöt olivat tulossa meille ja ajattelin, että ne miellyttäisivät lapsia eniten. Tuleehan niitä vielä lisää muuhunkin. Alkuperäinen ohje on Sticky pinny-blogista taas hieman muokattuna. Näin mentiin tällä kertaa:

200g fariinisokeria tai 150g fariini- ja 50g ruokosokeria, jos esim. toinen sattuu olemaan lähes loppu ;)
2dl maapähkinäöljyä (tai esim. rypsi- tai auringonkukka-)
2 munaa
1tl vaniljaa tangosta tai hieman enemmän vaniljasokeria
200g vehnäjauhoa
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
1tk kanelia
1/2tl jauhettua inkivääriä
1/2tl jauhettua muskottia
1/2tl jauhettua kardemummaa
175g kesäkurpitsaa raastettuna ohueksi
60g rouhittuja saksanpähkinöitä

kuorrutteeseen:

125g suolatonta voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g tomusokeria
hieman vaniljasokeria

Sekoita keskenään taikinaa varten sokeri, vaniljasokeri, öljy ja kananmunat, vatkaa paksuksi ja tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita sitten kuivat aineet vaahtoon. Lisää pähkinärouhe ja kesäkurpitsaraaste ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinsipelleille aseteltuihin paperisiin muffinsivuokiin. Täytä vuoat n. puoleen väliin, tai 3/4 jos haluat muffinseista korkeampia. Paista 180C:ssa n. 20 minuuttia, vähemmän aikaa jos teet pienempiä muffinseja.

Kun muffinsit ovat uunissa, sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita kuorrute jääkaappiin jähmettymään. Alkuperäisessä ohjeessa tomusokerin määrä oli lähes kaksinkertainen ja sitä pitkään vatkaamalla olisi ilmeisesti saanut aikaiseksi paksua kuorrutetta. Minun oli melko valuvaa, mutta vielä pursotettavissa. Kuorruta vasta, kun muffinsit ovat jäähtyneet ja kuorrute jähmettynyt hieman.

Cupcakeja muutamilla eri koristeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti