tiistai 24. kesäkuuta 2014

Ruukkupuutarhan kuulumisia

Osa yrteistä pääsi parvekkeen lasitiiliseinää koristamaan


On taas kiirettä pitänyt ja kirjoittelut jääneet vähemmälle, mutta valtaosa kasveista on onneksi edelleen hengissä ja kovaa vauhtia kasvamassa. Epäonnistumisista mainittakoon kärkeen, että munakoisoja en saanut itämään. Olin kyllä ymmärtänyt, että ne saattavat olla konstikkaita, enkä varsinaisesti paneutunut siihen taiteeseen, joten lienee ymmärrettävää. Myös rosmariinin siemen kokivat saman kohtalon. Kaupasta nappasin rosmariinin taimen, joten katsotaan miten se kanssa käy.

Toukokuun puolivälissä päätin siirtää kasvit parvekkeelle, kun lämpimät säät näyttivät asettuneen pysyvästi pääkaupunkiin. Aluksi karaisin ruukkuja muutamina lämpiminä päivinä ja sitten jätin ruukut/säkit yöksikin ulos. Muutamina ensimmäisinä kylminä öinä peittelin arempia kasveja hallaharsojen alle, jotteivat aivan paleltuisi. Nyt ollaan kyllä menty ilman vaikka kelit ovat olleet uskomattoman viileitä - saas nähdä miten kasvipoloille käy.

Maistiaisia ensimmäisistä yrteistä


Kirjoittelen resepteistä omissa postauksissaan, mutta täytynee mainita, että sadonkorjuuseenkin olen jo päässyt. Ensimmäiset neljä kesäkurpitsaa on jo syöty parempiin suihin. Yrteistäkin on latvomisen muodossa päästy hieman nauttimaan. Nyt saisi kyllä kelit lämmetä, jotta kasvini saisivat pienen piristysruiskeen. Alla vielä hieman kuvia parvekepuutarhan etenemisestä, lisää tulee taas piakkoin.

Yrtit piakkoin ulosmuuton jälkeen

Samaiset yrtit muutamaa viikkoa myöhemmin
Borlotto-pavutkin lähtivät kasvamaan - toivottavasti eivät palellu
Perunat pilkistävät


Samat perunat vähän ajan kuluttua, nyt ne ovat jo korkeat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti