tiistai 14. joulukuuta 2010

Horiatiki-salaatti

Simppeleistä simppelein, mutta superhyvää. On tärkeää käyttää kunnon fetaa ja kalamata-oliiveja! Suomalaiset kumijuustot ja mustat pizza-oliivit eivät ole mistään kotoisin!

tomaatteja
kurkkua (kuorittuna)
vihreää paprikaa
punasipulia
kalamata-oliiveja
fetajuustoa
oliiviöljyä
(balsamicoa)
kuivattua oreganoa

Pilko kurkku ja tomaatit suurehkoiksi paloiksi. Viipaloi paprika ja sipuli. Sekoita kasvikset ja oliivit. Aseta feta salaatin päälle viipaleina. Valuta annoksen päälle oliiviöljyä ja maun mukaan viinietikkaa. Ripottele vielä oreganoa. Ihana lounas/lisäkesalaatti on valmis!

Itse tykkään myös kreikkalaista iltaa seuraavana päivänä tehdä mahdollisista tähteistä täytettyjä pitaleipiä. Leivän sisään vaan tzatzikia, horiatikia ja jääkaapin sisällön mukaan kanaa, lihaa tai vaikka kreikkalaisia lihapullia. Jos ilta on venynyt pitkäksi, tämä kohentaa kummasti oloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti