tiistai 14. joulukuuta 2010

Feta-pinaattipiiras

Ohje on lähes suoraan Myllyn Parhaan sivuilta ja muistuttaa kreikkalaista spanakopitaa. Ensi kerralla haluaisin kokeilla vielä autenttisempaa ohjetta, mutta melko herkullista tuli näinkin.

iso lehtitaikinalevy (ensi kerralla aion kokeilla filotaikinaa)

Täyte:
250 g tuoretta pinaattia ryöpättynä (miksei hieman enemmänkin)
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 suurehko sipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
3/4 dl hienonnettua persiljaa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
200 g fetaa

Voiteluun:
kananmuna


Hienonna ryöpätyt ja kuivaksi puristetut pinaatit. Kuullota sipuleita öljyssä pannussa hetki. Lisää pinaatti, persilja, sitruunamehu ja mausteet ja sekoita hyvin.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli puolet siitä pohjaksi piirakalle. (n.30x40cm) Levitä pinaattitäyte pohjalle. Murusta päälle feta ja ripottele lopuksi paahdetut pinjansiemenet. Kauli toinen puolisko taikinasta kanneksi piirakalle. Kiinnitä reunat hyvin. Voitele pinta munalla. (Tämän unohdin tehdä, mutta hyvää tuli silti.) Ja pistele haarukalla pintaan reikiä.

Paista 225 asteessa n. 20min. Tarjoa jäähtyneenä, valmiiksi paloiteltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti