torstai 12. huhtikuuta 2012

Chakery

Chakery kuten myös edellä oleva domoda ovat ruokia, joita syödään muissakin afrikan maissa eri nimillä. Tämä yksinkertainen gambialainen jälkiruoka toimii minulle myös aamupalana, välipana tai iltapalana. Valmistus on erittäin helppoa ja nopeaa.

n. 500g kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
n. 2dl makeuttamatonta maitotiivistettä (Peakin evaporated milk, myydään ainakin etnisissä kaupoissa)
hieman vaniljasokeria
sokeria
(ananasta tai muita hedelmiä)
(ripaus muskottipähkinää)
valmista couscousia

Sekoita jogurtista ja maitotiivisteestä kastike, maukeuta maun mukaan - itse en pidä kovin makeasta. Tarjoa kastikkeena couscousin päällä, lisää halutessasi hedelmiä esim. purkki/tuoretta ananasta, kiiviä, mangoa jne. Itse syön monesti ihan sellaisenaan.

Monet valmistavat tämän kaupan vaniljajogurtista. Minulla on kreikkalaista jogurttia aina jääkaapissa, joten käytän sitä ja se toimii mielestäni erittäin hyvin. Toiset lisäävät joukkoon esim. ranskankermaa. Minusta tämä on turhaa. Toisinaan ohennan kastikkeen esim. kookosmaidolla tai tavallisella maidolla, jos maitotiiviste on päässyt loppumaan. Nämä toimivat myös mainiosti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti