torstai 19. huhtikuuta 2012

Mustasilmäpapu-salaatti


Tein tätä salaattia lisukkeeksi kreikkalaiseen iltaan, mutta se toimi hyvin myös esimerkiksi Domodan lisukkeena. Menua suunnitellessa katsoin ohjeen Tessa Kirosin Food from many Greek kitchens-kirjasta ja listasin tarvittavat raaka-aineet. Kokkailun ollessa puolivälissä aloin lukea ohjetta ajatuksella ja tajusin, etten ollut noudattanut sitä, joten tämä on nyt oma mukaeltu versioni salaatista.

250g mustasilmäpapuja (kuivattuja, liota ja keitä pussin ohjeen mukaan)
n.100g ruskeita säilykelinssejä (tai kuivattuja)
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
sitruunamehua
4rkl persiljaa
2 rkl tilliä

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipuli. Laita kulhoon oliiviöljyn ja viinietikan kanssa. Marinoi jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli. Lisää joukkoon hyvin valutetut pavut ja linssit sekä sitruunamehu. Sekoita. Hienonna päälle persilja ja tilli. Ohjeessa neuvottiin käyttämään sileälehtistä persiljaa, jota ei kaupasta löytynyt. Käytin tavallista. Lisäksi salaattiin olisi ohjeen mukaan tullut kevätsipulia, jota niin ikään ei löytynyt, sen jätin siis pois, mutta lopputulos oli mielestäni hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti