tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pesto-kanalasagne




Tämä on meillä se "ultimate comfort food"! Mies ei suostu syömään makaronilaatikkoa - ei sitten millään. Tai maistaa kyllä, kun pyydän, mutta ei jostain syystä pidä siitä. Muut ruoat, jotka sisältävät pastaa ja jauhelihaa kyllä maistuvat, mutta suomalaisten ikisuosikki ei jostain syystä uppoa. Tästä syystä lohturuoat ovat meillä usein lasagnea tai erilaisia perunaa sisältäviä vuokaruokia.

Suosikkilasagnemme valmistuu seuraavasti (Alkup. ohje on Valion, mutta se on vuosien saatossa hieman muuttunut):

Bechamel-kastike (valkokastike)

60g voita
60g vehnäjauhoja
1l kevytmaitoa
ripaus suolaa, pippuria & muskottipähkinää

250g perinteistä Koskenlaskijaa
n.180-200g vihreää pestoa

9 lasagnelevyä
pieni parsakaali
tilkka oliiviöljyä
2-3 broilerin rintafilettä, maustamattomia
2 pientä sipulia (tai 1 suurempi)
2 valkosipulin kynttä
suola & mustapippuria

Pilko parsakaali melko pieniksi paloiksi/kukinnoiksi. Höyrytä tai keitä se puolikypsäksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi, kuullota paistinpannulla, öljyssä muutama minuutti. Pilko sillä aikaa broilerit haluamasi kokoisiksi suikaleiksi. Lisää suikaleet pannulle, kun sipulit ovat läpikuultavia. Ruskista, kunnes broilerit ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen, samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää sitten juusto pieninä kuutioina sekä pesto. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta lopuksi suolalla, valko-/mustapippurilla ja muskottipähkinällä.

Voitele uunivuoka ja kokoa lasagne. Laita pohjalle hieman kastiketta, sitten kolme lasagnelevyä joiden päälle kerros kanaa sekä parsakaalia ja hieman kastiketta. Tee toinen samanlainen kerros ja lado sitten viimeiset pastalevyt, joiden päälle tulee loppu kastike. Itse painelen aina pastalevyjä hieman, jolloin kerrokset tiivistyvät ja kastiketta riittää koko lasagneen.

Paista 200C n. 45min. Vuoan voi paistamisen loppuvaiheessa peittää leivinpaperilla, jos näyttää siltä, että pinta alkaa tummua liikaa. Minun uunissani tämä ainakin on tarpeen.

Parsakaalin tilalle voi toki laittaa haluamiaan kasviksia tai jättää ne kokonaan pois, kuten alkuperäisessä ohjeessa oli. Minä tarjoan tätä yleensä tomaattisalaatin kanssa. Ohje salaattiin löytyy täältä. Myös esim. vihersalaatti rucolasta ym. sopii loistavasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti