perjantai 11. huhtikuuta 2014

Mustaviinimarja-suklaakakku


Täytin muutama päivä sitten 30 vuotta ja ajattelin viedä töihin kakkua (kiireen vuoksi parin päivän viiveellä). Mies toi synttäripäivän iltana kotiin macaronseja ja sitruuna-marenkileivareita, joten kotiin ei ollut tarvetta herkkuja tehdä ja ihana ystävä ilmoitti tekevänsä lauantain synttärijuhliin kakun, joten minä leivoin vain työkavereille. Mies ei ole mikään marjojen ystävä ja etenkin happammammat marjat vieroksuttavat, joten kotona teen harvemmin marjaherkkuja. Yksi kaikkien aikojen suosikkikakuistani on Kakkugallerian Cassis-suklaakakku, jota en ole ikuisuuteen tullut syöneeksi, joten päädyin tekemään jonkinlaista kopiota siitä. Ohje on Pirkan nettisivuilta taas muutamin pikkumuutoksin toteutettu.




Pohja:

2 huoneenlämpöistä kananmunaa
3/4dl sokeria
3/4dl erikoisvehnäjauhoa
2rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1/2tl leivinjauhetta

2rkl mustaherukkamehua (tiiviste) kostutukseen (tai mustaherukkalikööriä)


Suklaamousse:

150g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
3rkl hedelmämehua
2 liivatelehteä


Mustaherukkamousse:

200g mustaherukoita (pakaste)
1dl sokeria
2dl kuohukermaa
3rkl mustaherukkamehua (tiiviste)
3 liivatelehteä

- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele margariinilla reunat ja leivinpaperi. Minun vuokani on halkaisijaltaan n.27cm, mutta mielestäni näillä määrillä kakun voisi tehdä selkeästi pienempään vuokaan, jotta kerroksista tulee paksummat ja kakusta korkeampi. Suuremmalle porukalle kakun voi tehdä tuon kokoiseen vuokaan puolitoista-kaksinkertaisena

- Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuiva-aineet vaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan. Paista 175C uunin keskitasolla n. 15min.

- Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa suklaamousse. Sulata suklaa mikron sulatusteholla välillä sekoittaen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt, sula suklaa kermavaahdon sekaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen ja kuumenna sillä aikaa mehu kuumaksi. Purista liivatelehdet kuivaksi ja sulata kuuman mehun sekaan. Kaada ohuena nauhana suklaavaahtoon koko ajan sekoittaen, kunnes massa on tasainen. Kostuta jäähtynyt pohja mustaherukkamehulla ja levitä suklaamousse vuokaan pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

- Tee seuraavaksi mustaherukkamousse. Soseuta sulaneet marjat ja sokeri mahdollisimman tasaiseksi soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Siivilöi mustaherukkasose kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen ja kuumenna mustaherukkamehu. Purista liivatteet kuivaksi ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada taas ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes saat tasaisen massan. Kaada vuokaan suklaamoussekerroksen päälle ja laita kakku jääkaappiin. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

- Voit tehdä pintaan kiilteen mustaherukkamehusta tai koristella haluamallasi tavalla. Minä laitoin kakun pinnalle vaan muutaman pienen mintun lehden n. 30min. kuluttua siitä, kun olin laittanut kakun hyytymään. Näin pinta oli vielä tarpeeksi pehmeä, että sain lehdet asetettua paikoilleen, muttei niin pehmeä, että ne vajoaisivat moussen sekaan.

- Tämä kakku ei ole äkkimakea ja saattaa sopia paremmin aikuiseen makuun. Itse olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja tulen varmasti tekemään tätä uudestaan ja uudestaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti