torstai 3. heinäkuuta 2014

Persikka-mozzarella-prosciuttosalaatti


Jos sinulla on makeita persikoita, suosittelen lämpimästi tätä supernopeaa ja herkullista salaattia. Itse söin sitä tänään lounaaksi ja jo ihanat värit pistivät hymyilemään. Muistan joskus nähneeni tämän kombon Jamie Oliverin keittokirjassa Alastoman kokin paluu ja muistikuvieni pohjalta loihdin lounassalaatin.

Tarvitset seuraavia:

Jääsalaattia tai muuta mieleistäsi salaattia
1/2-1 mozzarellapallo/ruokailija
3-4 prosciuttoviipaletta/ruokailija
1 persikka per nenu
kourallinen rucolaa/ruokailija
pieni kourallinen mintunlehtiä/nenä
pieni puristus sitruunamehua/lautanen
loraus oliiviöljyä/lautanen
suolaa ja mustapippuria

Levittele salaatit lautasille. Asettele prosciuttot "kasoiksi" salaatin päälle. Revi mozzarella paloiksi ja asettele lautaselle. Leikkaa persikat lohkoiksi ja asettele lohkot jengiin. Ripottele rucolat ja mintun lehdet päälle. Valuta sitruunamehu ja oliiviöljy päälle ja ripota/jauha viimeiseksi mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Halutessaan persikat voi myös grillata. Lisänä voi tarjota esimerkiksi hyvää vaaleaa leipää ja vaikka lasin valkkaria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti