keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tallinnassa

Kävin viime viikolla ystäväni kanssa Tallinnassa viettämässä keväistä vapaapäivää. Ilma oli upea ja tarkoituksenamme oli käydä syömässä, käveleskellä vanhassa kaupungissa ja ehkä tehdä hieman ostoksia. Meillä oli kuitenkin vain neljä tuntia aikaa maissa, joten loppujen lopuksi ehdimme ainoastaan käydä syömässä ja tehdä pienen lenkin vanhassa kaupungissa ennen kuin olikin jo aika palata paatille. Sovimme kuitenkin, että menemme pian uudestaan.

Miksiköhän sitä ei ole taas melkein kahteen vuoteen tullut käytyä, vaikka se on noin lähellä. Nopein katamaraani taitaa mennä puolessatoista tunnissa. Edellisellä kerralla olin Pärnussa. Siellä söimme australialaisessa ravintolassa. Maistelimme mm. sammakon reisiä, kania, strutsia, kengurua ja alligaattoria. Kaikki maistuivat ainakin minulle. Paluumatkalla laivaa odotellessamme kävimme Tallinnassa ystäväni suosittelemassa afrikkalaisessa ravintolassa, African Kitchenissä. Tuolloin maistoin antilooppia, joka sekin oli erittäin hyvää.

Tällä reissulla vein ystäväni samaiseen ravintolaan. Se sijaitsee vanhan kaupungin laidalla, lyhyen kävelymatkan päässä satamasta. Sisustus on hieman yli, mutta hauska. Taustalla soi afrikkalainen musiikki tai reggae. Kesäisin heillä on kattoterassi, joka valitettavasti ei vielä ollut auki. Söimme siis sisällä, mikä oli harmi noin kauniina päivänä. Tilasimme kaksi eri kasvisannosta ja pullon valkoviiniä. Molemmat ruoat olivat hyvän makuisia, paljon mausteita ja hieman potkua. Ainoa pettymys oli, että omassa annoksessani, joka sisälsi mustasilmäpapuja ja perunaa tomaatti-kookoskastikkeessa, oli käytetty pakastelohkoperunoita tuoreiden sijaan! Maut kuitenkin olivat hyvät ja annos maksoi alle kuusi euroa, joten pettymys unotui nopeasti. Syötyämme päätimme tilata drinkit jälkkäriksi - juomalistan lopussa kun on pitkä lista erilaisia hedelmäisiä drinkkejä. Näiden kanssa siirryimme pienelle terassille kadun varteen nauttimaan auringosta.

Pakasteperunoista huolimatta aion suositella paikkaa muille ja palata sinne itsekin. Maku ja tunnelma ratkaisevat. Ja hinta ei tosiaan päätä huimaa. Loppulaskumme oli n. 40 euroa, johon sisältyi pääruoat, pullo viiniä ja jälkiruokadrinkit sekä tietysti leivät ja vesi. Kiireessä tuonne ei kannata mennä, palvelu ei ehkä ole sieltä nopeimmasta päästä. Nyt tekisi mieli jo takaisin. Mutta toisaalta itselläni on vielä testaamatta nuo muutama Helsinkiin avattu afrikkalainen, joten ehkä suuntaan ensin niihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti